Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-09@07:00:43 GMT

علائم تب کریمه کنگو چیست؟ + نحوه درمان تب کریمه

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۹۳۵۱۵

علائم تب کریمه کنگو چیست؟ + نحوه درمان تب کریمه

تب کریمه کنگو یا صحیح‌تر آن تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو (Crimean-Congo haemorrhagic fever) یک بیماری شایع است که در اثر ویروسی به نام نایرو ویروس که از طریق گزش کنه وارد بدن می‌شود، به وجود می‌آید.

این ویروس باعث یک تب ویروسی و خونریزی دهنده‌ی شدید می‌شود و میزان کشندگی آن ۱۰ تا ۴۰ درصد است.

تب کریمه کنگو در آفریقا، منطقه بالکان، خاورمیانه و کشور‌های آسیایی جنوب مدار ۵۰ درجه شمالی شایع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نحوه انتقال تب کریمه کنگو

ویروس تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو در حیوانات و کنه‌ها وجود دارد و یا از طریق نیش کنه یا بر اثر تماس با خون یا بافت‌های بدن حیوانات آلوده به ویروس در هنگام ذبح حیوان یا بعد از آن به انسان انتقال می‌یابد. اغلب موارد ابتلا به تب کریمه کنگو مربوط به افرادی هستند که در صنعت پرورش، فروش یا کشتار دام فعالیت دارند، مثل کشاورزان، کارگران کشتارگاه و دامپزشکان. حیوانات اهلی و وحشی زیادی هستند که می‌توانند بر اثر گزش کنه به میزبانی برای ویروس تب کریمه کنگو تبدیل شوند، از جمله گاوها، گوسفندها، بز‌ها و شترمرغ ها.

انتقال فرد به فرد ویروس تب کریمه کنگو می‌تواند بر اثر تماس نزدیک با خون، ترشحات، اندام‌های بدن یا دیگر مایعات بدنی شخص مبتلا رخ دهد.

علائم تب کریمه کنگو

طول دوره‌ی نهفتگی بیماری به نحوه‌ی انتقال ویروس به بدن بستگی دارد. اگر ویروس از طریق نیش کنه وارد بدن شده باشد، دوره‌ی نهفتگی بیماری معمولاً ۱ تا ۳ روز است و حداکثر ۹ روز به طول می‌انجامد. اگر ابتلا به ویروس از طریق تماس با خون یا بافت آلوده رخ داده باشد، دوره نهفتگی معمولاً ۵ تا ۶ روز است و حداکثر ۱۳ روز زمان می‌برد.

آغاز علائم، اما به صورت ناگهانی با تب، درد‌های عضلانی، سرگیجه، خشکی و درد گردن، پشت درد، سردرد، چشم درد و حساسیت به نور رخ می‌دهد. حالت تهوع، استفراغ، اسهال، شکم درد و گلو درد دیگر علائمی هستند که ممکن است در ابتدای بیماری ظهور پیدا کنند و به دنبال آن، نوسانات خلقی شدید و گیجی رخ خواهد داد. بعد از ۲ تا ۴ روز، آشفتگی‌ای که گریبانگیر بیمار شده بود جایش را به خواب آلودگی، افسردگی و بی حالی می‌دهد، و ممکن است فرد در یک چهارم بالایی سمت راست شکم خود احساس درد داشته باشد و کبد او ورم کند.

دیگر علائم بالینی تب خونریزی کریمه – کنگو عبارتند از تاکی کاردی (تند شدن غیرطبیعی ضربان قلب)، بزرگ شدن غدد لنفاوی و ضایعات پوستی به شکل خونریزی در داخل پوست، بر روی سطوح مخاطی داخلی بدن مثل دهان و گلو، و روی پوست. این ضایعات پوستی ممکن است گسترش پیدا کنند. بیماران هپاتیتی یا افرادی که وضعیت وخیمی دارند ممکن است بعد از روز پنجم بیماری، به زوال سریع کلیه، نارسایی ناگهانی کبد یا نارسایی ریوی دچار شوند.

میزان مرگ و میر ناشی از تب کریمه کنگو ۳۰ درصد است و مرگ بر اثر این بیماری در هفته‌ی دوم آن رخ می‌دهد. بیمارانی که بهبود می‌یابند، روند بهبودی در آن‌ها معمولاً از روز نهم یا دهم بعد از آغاز بیماری شروع می‌شود.

نحوه تشخیص تب کریمه کنگو

این بیماری از طریق آزمایش‌های مختلف پزشکی تشخیص داده می‌شود.

نحوه درمان تب کریمه کنگو

برای درمان تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو از یک داروی ضد ویروسی به نام ریباویرین استقاده می‌شود که مؤثر بودن آن به اثبات رسیده است.

پیشگیری از تب کریمه کنگو

جلوگیری از تب کریمه کنگو یا کنترل آن در حیوانات کار دشواری است و هیچ واکسنی هم برای این بیماری مخصوص حیوانات ساخته نشده. گرچه روش‌هایی برای کاهش ریسک ابتلای حیوانات به این ویروس وجود دارد.

کاهش ریسک ابتلا در افراد

گرچه یک واکسن برای تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو مخصوص انسان‌ها تولید شده و در مقیاس کوچکی در شرق اروپا استفاده می‌شود، اما در حال حاضر هیچ واکسن ایمن و مؤثری در خصوص این بیماری برای استفاده در انسان وجود ندارد؛ بنابراین تنها راه کاهش ابتلا به این بیماری در افراد افزایش آگاهی نسبت به ریسک فاکتور‌های بیماری و آموزش مردم در خصوص اقداماتی است که می‌تواند میزان قرارگیری در معرض ویروس را کاهش دهد.

کاهش ریسک انتقال ویروس به انسان:

پوشیدن لباس‌های محافظ (لباس‌های آستین بلند و شلوار‌های بلند)
پوشیدن لباس‌های رنگ روشن برای تشخیص راحت‌تر کنه‌ها بر روی لباس
استفاده از مواد کنه کش مجاز بر روی لباس
استفاده از مواد دافع حشرات مجاز بر روی پوست و لباس
بررسی مکرر پوست و لباس‌ها برای اطمینان از نبود کنه و جدا کردن صحیح کنه‌ها در صورت یافت شدن
دوری از مناطقی که کنه‌ها در آنجا شیوع دارند

کاهش ریسک انتقال از حیوان به انسان:

پوشیدن دستکش و دیگر لباس‌های محافظ هنگام کار با حیوانات یا بافت‌های بدن آن‌ها در مناطقی که این بیماری در آن شایع است، به ویژه طی فرآیند ذبح، برش گوشت و انتخاب حیوان در کشتارگاه یا خانه
قرنطینه کردن حیوانات پیش از ورود آن‌ها به کشتارگاه‌ها یا استفاده‌ی روزانه از مواد دافع حشرات از ۲ هفته پیش از ذبح

کاهش ریسک انتقال از انسان به انسان:

خودداری از تماس نزدیک فیزیکی با افراد مبتلا به تب کریمه کنگو
استفاده از دستکش و وسایل محافظتی هنگام مراقبت از افراد مبتلا
شستشوی منظم دست‌ها بعد از رسیدگی به افراد بیمار یا ملاقات با آن‌ها

منبع: روزیاتو

منبع: پارسینه

کلیدواژه: تب کریمه کنگو علائم تب کریمه کنگو ویروس درمان تب کریمه کنگو سبک زندگی پارسی خبر تب خونریزی دهنده کریمه تب کریمه کنگو کاهش ریسک لباس ها بر اثر بر روی کنه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۳۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فوت یک شهروند مشهدی بر اثر حیوان‌گزیدگی و ابتلا به هاری

رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مراجعه دیرهنگام و بی‌توجهی به درمان یک شهروند حیوان‌گزیده، موجب ابتلای وی به هاری و مرگ شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، زهرا نهبندانی در جمع خبرنگاران گفت: مورد فوت شده، مردی 41 ساله است که حدود 2 ماه قبل توسط سگ مورد گزش قرار گرفته ولی به مراکز درمان هاری مراجعه نکرده بود.

وی افزود: بیماری هاری یک بیماری ویروسی دستگاه عصبی مرکزی است که مرگ صد درصد را به‌دنبال دارد، اما در صورت مراجعه به موقع موارد حیوان گزیدگی و انجام درمان پیشگیری، به سادگی قابل پیشگیری است.

21 هزار حیوان‌گزیدگی در سال گذشته در مشهد

رئیس گروه بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به وقوع حدود 21 هزار مورد حیوان گزیدگی در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال گذشته گفت: مهمترین راه انتقال بیماری هاری از طریق گازگرفتگی و خراش توسط حیوانات است و افراد در صورت زخمی شدن توسط حیوانات باید بلافاصله محل زخم را با آب فراوان و صابون شست‌وشو داده و به نزدیکترین مرکز پیشگیری و درمان هاری برای تزریق واکسن و سرم هاری مراجعه کنند.

نهبندانی افزود: سال گذشته 14 هزار و 316 مورد معادل 70درصد حیوان‌گزیدگی‌ها توسط سگ‌ها و 5 هزار و 411 مورد معادل 26 درصد توسط گربه‌ها بوده است و در این مدت آزمایش 124 مورد هاری در سگ و 13 مورد هاری در گربه مثبت شده است.

90درصد گزش‌ها توسط سگ‌ها صورت گرفته

وی با بیان اینکه در ایران بیش از 90 درصد گزش‌ها توسط سگ انجام می‌شود، گفت: باید به عموم مردم اطلاع‌رسانی شود که از تحریک کردن حیوانات به خصوص سگ‌ها خود داری کنند و هنگام درگیری دو حیوان برای جداسازی آنها اقدام نشود، زیرا احتمال ابتلای یکی از این حیوانات به هاری بسیار زیاد است.

نبندانی درخصوص احتمال هار بودن گربه‌های بدون صاحب و خانگی و لزوم ترک عادات رایج از جمله غذا دادن به گربه‌های ولگرد هشدار داد و توصیه کرد: از نزدیک شدن به سگ‌ها و گربه‌ها و  آزار و اذیت حیوانات پرهیز کرده و در صورت نگهداری سگ و گربه، نسبت به واکسینه کردن آنها اقدام کنید.

رئیس گروه بیماریهای واگیر دانشگاه مشهد با اشاره به اینکه مراکز ارائه دهنده خدمات پیشگیری و درمان هاری  به‌صورت شبانه روزی فعال هستند و به صورت کاملا رایگان خدمات ارائه می‌دهند، گفت: در هر شهرستان خراسان رضوی حداقل یک مرکز هاری برای درمان به موقع بیماران در تمام ایام سال فعال است.

به گزارش تسنیم، مرکز بهداشت شماره یک مشهد واقع در بلوار وکیل آباد بین وکیل آباد 66‏‏‏-68 / مرکزبهداشت شماره دو مشهد واقع در پنجراه پایین خیابان جنب پارک وحدت؛مرکز بهداشت شماره  مشهد3 واقع در چهارراه ابوطالب تقاطع قرنی مرکز خدمات جامع سلامت احمدی؛ مرکز بهداشت شماره 5 مشهد واقع در خیابان شهید اصلانی 11 (مهدی 3) در شهر مشهد فعال هستند.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • سندرومی که باعث ناباروری مردان می‌شود
  • هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری
  • یک نفر بر اثر ابتلا به هاری در مشهد فوت کرد
  • فوت یک شهروند مشهدی بر اثر حیوان‌گزیدگی و ابتلا به هاری
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟