Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-09@06:05:46 GMT

چرا بی‌دلیل تب می‌کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۷۸۱۵۹

در این مطلب به دلایل تب ناشناخته اشاره شده است. ناطقان: تب ناشناخته، تبی است که حداقل ۱۰۱ درجه فارنهایت یا ۳۸.۳ درجه سانتی‌گراد باشد و برای سه هفته به طول بیانجامد و یا اغلب بدون هیچ توضیحی اتفاق بیفتد. حتی گاهی پزشک هم نمی‌تواند علت را بیابد، ولی اولین قدم برای درمان، تشخیص علت است.

تب ناشناخته کلاسیک بر افراد سالم تأثیر می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیماری به‌عنوان یک تب غیر قابل توضیح که به مدت سه هفته ادامه دارد تعریف می‌شود. عفونت یا نئوپلاسم‌ها مانند لوکمیا (سرطان خون)، ممکن است باعث تب ناشناخته کلاسیک شود. سایر اختلالات مانند بیماری‌هایی که بر روی بافت پیوندی تأثیر می‌گذارند نیز می‌توانند علت آن باشند.

به نظر می‌رسد افرادی که دچار تب بیمارستانی هستند به دلیل بستری شدن در بیمارستان دچار تب می‌شوند. آن‌ها به دلیلی به غیر از تب بستری شده‌اند و سپس تب غیر قابل توضیح را بروز دادند. علل شایع عبارت‌اند از:

· آمبولی ریوی
· انتروکولیت
· سینوزیت
· ترومبوز سیاهرگی عمقی
· ترومبوفلبیت عفونی (نوعی التهاب که روی رگ‌ها تأثیر می‌گذارد)

کاهش ایمنی
این نوع تب در افراد دارای سیستم ایمنی سازشگر اتفاق می‌افتد. این مسئله آن‌ها را در معرض خطر عفونت قرار می‌دهد. سیستم ایمنی سازشگر اغلب به دلیل شیمی‌درمانی اتفاق می‌افتد.

مرتبط با HIV
HIV می‌تواند باعث ایجاد تب شود. HIV همچنین فرد را مستعد عفونت‌هایی می‌کند که ممکن است تب ایجاد کنند.

اگر تب کودک شما به ۱۰۲.۲ درجه فارنهایت (۳۹ درجه سانتی‌گراد) رسید، باید آن را درمان کنید. می‌توانید به آن‌ها استامینوفن یا ایبوپروفن بدهید، اما نباید به آن‌ها آسپرین داده شود. در کودکان، آسپیرین با یک بیماری بسیار جدی معروف به سندرم ری همراه است

علل تب ناشناخته
شناسایی نوع تب ناشناخته به پزشک کمک می‌کند تا علت آن را پیدا کند. دلایل تب ناشناخته را می‌توان در هر یک از موارد زیر طبقه‌بندی کرد:
· عفونت: سل، مونونوکلئوز، بیماری لایم، تب خراش گربه، اندوکاردیت و سایر موارد
· التهاب: لوپوس، آرتریت روماتوئید، بیماری التهابی روده و ...
· بدخیمی: لنفوم، لوسمی، سرطان لوزالمعده و سایر سرطان‌ها و سارکوم
· متفرقه: تب ناشی از مصرف یا سوءمصرف مواد مخدر، پرکاری تیروئید، هپاتیت و عواملی که در دسته‌های دیگر قرار نمی‌گیرند.
به فردی که دارای تب ناشناخته است، چندین تست بالینی توصیه می‌شود تا طبقه‌بندی آن را محدود کند. تشخیص تب ناشناخته همچنین می‌تواند توجه را به یک بیماری غیر تشخیص داده شده جلب نماید.

علائم
تب ناشناخته ممکن است با علائم دیگری همراه باشد که به پزشکان کمک می‌کند تا علت اصلی را تشخیص دهند.
علائم معمولی تب شامل موارد زیر است:
· دمای بیش از ۱۰۰.۴ درجه فارنهایت (۳۸ درجه سانتی‌گراد) برای نوزادان یا ۹۹.۵ درجه فارنهایت (۳۷.۵ درجه سانتی‌گراد) برای کودکان و بزرگسالان
· تعریق
· لرز و سرما
· سردرد

علائم دیگری که معمولاً همراه با تب است شامل موارد زیر است:
· درد بدن یا مفاصل
· ضعف
· گلودرد
· خستگی
· سرفه
· جوش و دانه
· گرفتگی سینوس

تست‌های تشخیصی
در بعضی موارد که تب کوتاه‌مدت است و با علائم هشدار دهنده همراه نیست، تنها باید منتظر ماند و مشاهده کرد. اما در مواردی که تب به اندازه‌ای طولانی است که در دسته تب‌های با منشأ ناشناس قرار بگیرد، ممکن است پزشک تست‌هایی را برای تشخیص علت انجام دهد.

احتمالاً پزشک ابتدا از شما این سؤالات را خواهد پرسید:
· آیا خارج از کشور بوده‌اید؟
· آیا هیچ‌گونه تغییر در آب و هوا و اقلیم را تجربه کرده‌اید و یا از مواد غذایی دارای سموم شیمیایی کشاورزی و ... استفاده نموده‌اید؟
· در محیط روزانه شما تغییری ایجاد شده است؟

اگر با حیوانات سر و کار دارید، ممکن است پزشک بیماری‌های ناشی از تماس با حیوانات را در نظر بگیرد. آن‌ها همچنین در مورد سابقه خانوادگی و بیماری‌هایی مانند لنفوم یا تب روماتیسمی سؤال خواهند کرد.

تست خون و معاینه بدنی
ممکن است پزشک شما آزمایش خون را توصیه کند تا شرایط خاصی از جمله بیماری خود ایمنی را، که ممکن است علائم واضحی نداشته باشد، بررسی نماید. آن‌ها علائم رنگ‌پریدگی، بثورات یا زردی پوست شما را با دقت بررسی می‌کنند.

اگر تست خون یا معاینه فیزیکی نشانه‌های مثبتی داشته باشد، پزشک قبل از تأیید تشخیص، آزمایش‌های بیشتری را توصیه می‌کند.

تست‌های کشت
از کشت خون، ادرار و خلط ممکن است برای بررسی دلایلی مانند باکتری و قارچ استفاده شود. آزمایش‌های ویژه همچنین می‌تواند به بررسی عفونت‌های باکتریایی، قارچی یا ویروسی غیرمعمولی کمک نماید.

تست‌های تصویری
در صورتی که پزشک شما یک صدای غیرمعمول شنیده یا به شدت به اندوکاردیت مظنون است، ممکن است از اندوکاردیوگرام برای ارزیابی قلب شما استفاده شود. اندوکاردیت عفونت یکی از دریچه‌های قلبی است. همچنین ممکن است از اشعه X قفسه سینه برای معاینه ریه‌ها استفاده شود.

درمان

تا ۵۰ درصد موارد مبتلا به تب ناشناخته، بدون تشخیص قطعی از بیمارستان مرخص می‌شوند. در بسیاری از این موارد، تب ناشناخته خودبه‌خود قطع می‌شود.

درمان تب با منشأ ناشناخته، بسته به علت متفاوت است:
· ممکن است دارو‌های ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) و آنتی‌هیستامین‌ها برای درمان این نوع تب‌هایی که هیچ دلیلی برایشان یافت نشده، استفاده شوند. در بسیاری از افراد، این دارو‌ها می‌توانند به کاهش تب کمک کنند.

· افرادی که منشأ تب‌های آن‌ها کاهش کارایی سیستم ایمنی است، ممکن است با طیف گسترده‌ای از آنتی‌بیوتیک‌ها درمان شوند. این‌ها به احتمال زیاد عوامل بیماری‌زا را هدف قرار می‌دهند. عفونت‌ها دلیل بین ۲۰ تا ۴۰ درصد کلیه تب‌های با منشأ ناشناخته هستند.

· در مبتلایان به تب HIV، درمان، بر دارو‌های ضدویروسی متمرکز است. پس از آن، به علائم یا عوارضی که ممکن است ناشی از HIV باشد، پرداخته می‌شود.

شناسایی تب ناشناخته کودکان
تب در کودکان در تمام سنین شایع است و به‌ویژه در نوزادان و کودکان نوپا مشاهده می‌شود. فرزند شما دچار تب است اگر:
· کمتر از حالت عادی فعال است یا صحبت می‌کند.
· دچار کاهش اشتها یا افزایش تشنگی است.
· بیشتر از همیشه گریه می‌کنند (به‌ویژه در نوزادان و کودکان نوپا).
· احساس گرما دارند.

اگر تب کودک شما به ۱۰۲.۲ درجه فارنهایت (۳۹ درجه سانتی‌گراد) رسید، باید آن را درمان کنید. می‌توانید به آن‌ها استامینوفن یا ایبوپروفن بدهید، اما نباید به آن‌ها آسپرین داده شود. در کودکان، آسپیرین با یک بیماری بسیار جدی معروف به سندرم ری همراه است.

برخی از علائم نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند که شامل زمانی است که تب فرزندتان تا ۱۰۵ درجه فارنهایت (۴۰.۶ درجه سانتی‌گراد) افزایش یابد. همچنین باید با پزشک متخصص اطفال تماس بگیرید اگر کودکتان:

· به طور غیر قابل تحملی گریه می‌کند
· دچار سفتی گردن شده است
· برای نفس کشیدن تلاش می‌کند
· بثورات بنفش روی پوستش ظاهر شده است
· به سختی از خواب بیدار می‌شود
· دچار مشکل در بلع است منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: تب ، بی دلیل ، درمان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: تب بی دلیل درمان درجه سانتی گراد درجه فارنهایت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۷۸۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید

سوزن سوزن شدن دست‌ها می‌تواند دلایل شایع یا جدی‌تری داشته باشد. گاهی اوقات، این احساس موقتی است و جای نگرانی نیست. به عنوان مثال، اگر جریان خون قطع شود (مانند زمانی که چیزی محکم در اطراف مچ خود می‌پوشید) ممکن است در دستان خود احساس سوزن سوزن شدن کنید که پس از برداشتن هر چیزی که بر جریان خون تاثیر می‌گذارد، بهتر می‌شود.

به گزارش سرگرمی روز، اگر انگشتانتان در اثر سرما بی‌حس شوند، ممکن است با شروع از بین رفتن بی‌حسی، احساس سوزن سوزن شدن کنید. با این حال، اگر این احساس برطرف نمی‌شود و اغلب اتفاق می‌فتد، می‌تواند نشانه‌ای از یک وضعیت پزشکی باشد.

برخی از شایع‌ترین علل عبارتند از:

• فشرده‌سازی عصب. اگر یک عصب فشرده شود، می‌تواند باعث این احساس شود. به عنوان مثال، ممکن است به دلیل موقعیتی که در شب در رختخواب دارید، عصب بازوی خود را فشرده کنید.

آسیب عصبی. اعصاب ممکن است در اثر آسیب و همچنین مشکلات متابولیک آسیب ببینند. نوروپاتی محیطی آسیب به اعصاب خارج از مغز و نخاع است. و یکی از علائم شایع اختلالات متابولیک مانند دیابت است. سوزن سوزن شدن پا در دیابت نیز شایع است.

• گردش ضعیف خون . داشتن مشکل در جریان خون می‌تواند باعث این حس در قسمت‌های مختلف بدن از جمله دست‌ها شود. گاهی اوقات، یک مشکل قلبی مانند تجمع پلاک در شریان‌ها بر گردش خون تاثیر می‌گذارد و می‌تواند علائمی مانند سوزن سوزن شدن ایجاد کند.

• سندرم تونل کارپال. این عارضه در اثر فشردگی عصب مدیان در مچ دست ایجاد می‌شود.

• بیماری‌های خود ایمنی. در این شرایط، سیستم ایمنی به اشتباه به سلول‌های سالم بدن حمله می‌کند. این فرآیند می‌تواند به سیستم عصبی محیطی آسیب برساند که می‌تواند منجر به این حس شود شود. سندرم گیلن باره و آرتریت روماتوئید شرایط خودایمنی هستند که علامت آن سوزن سوزن شدن دست است.

علاوه بر اینها سوزن سوزن شدن دست‌ها می‌تواند از عوارض جانبی برخی داروها باشد. به طور خاص، برخی از داروها یا ترکیبی از داروها می‌تواند منجر به آسیب عصبی شود. نمونه‌هایی از داروها و موادی که می‌توانند باعث نوروپاتی شوند عبارتند از:

• داروهای قلب یا فشار خون

• داروهای شیمی‌درمانی

• داروهای جلوگیری از عفونت

• داروهای بیماری خودایمنی

• داروهای جلوگیری از تشنج

مواقعی وجود دارد که سوزن سوزن شدن دست‌ها می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل سلامت جدی‌تر مانند حمله قلبی یا سکته باشد. اگر همراه با این علائم در دستانتان این احساس را دارید، فوراً به پزشک مراجعه کنید:

• بی‌حسی در سایر قسمت‌های بدن

• فلج

• سرگیجه

• گیجی

• لکنت زبان

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آنچه باید درباره آسم بدانیم/ از باورهای غلط تا راه‌های درمان
  • سندرومی که باعث ناباروری مردان می‌شود
  • تشخیص یک بیماری از روی انگشتان
  • درد زیر بغل نشانه چیست؟
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • تغییر رنگ ادرار، بوی ادرار و ظاهر ادرار نشانه چیست؟
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • اگر دست‌تان سوزن سوزن می‌شود احتمالا به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • صحبت‌های یک پزشک درباره کمبود دارو در ایران؛ «هرکسی نمی‌تواند داروی ۶۰ میلیونی از ترکیه بخرد»
  • اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید