Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@16:19:21 GMT

مردم تب کریمه کنگو را جدی بگیرند

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۱۲۰۰۵

مردم تب کریمه کنگو را جدی بگیرند

به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اراک، دکتر «نادر زرین‌فر» افزود: در صورت مشاهده موارد محتمل و مشکوک بیماری تب کریمه کنگو باید در اسرع وقت مراحل درمان آغاز تا از مرگ و میر آن پیشگیری شود.

وی اظهار داشت: تمامی کارکنان بهداشتی درمانی باید هنگام مراقبت و درمان بیماران مبتلا به تب کریمه کنگو از وسایل حفاظت فردی کامل استفاده کنند، بنابراین اگر فردی به تب کریمه کنگو مبتلا یا مشکوک به داشتن بیماری باشد، باید اقدامات مختلفی برای جلوگیری از سرایت بیماری به سایر افراد صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرگروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: اگر فردی مبتلا شد باید قرنطینه شود و افراد باید برای ملاقات با او از روپوش‌، دستکش‌، ماسک، عینک و تجهیزات محافظتی استفاده کنند.

دکتر زرین فر افزود: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یکی از بیماری‌های ویروسی و حاد تب‌دار و خون‌ریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود و خطر انتقال طی ذبح حیوان آلوده یا مدت کوتاهی پس از آن است.

وی اظهار داشت: تماس با خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ بیماران باعث انتقال بیماری می‌شود و بیمار در مدتی که در بیمارستان بستری است می‌تواند به لحاظ انتقال بیمارستانی به شدت دیگران را دچار آلودگی کند.

وی در ادامه این بیماری را از مهم ترین بیماری‌های شغلی بین دامپزشکان و دامداران برشمرد و تاکید کرد: این بیماری در حیوانات اهلی مثل گاو و گوسفند علائم مشخصی ندارد و حداکثر باعث تب می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: علائم بیماری( ضعف، تحریک پذیری، سردرد، بی اشتهایی، استفراغ، اسهال، درد شکمی، ضایعات پوستی، لکه های خونریزی دهنده در قفسه سینه) است که یک تا سه روز بعد از نیش کنه آلوده یا پنج تا شش روز بعد از تماس با حیوان آلوده ایجاد می‌شود و از روز پنجم بیماری وارد مرحله خونریزی می‌شود و به مدت ۱ الی ۱۰ روز به طول می انجامد.

وی افزود: تشخیص بیماری با شروع علائم حاد بیماری همراه با سابقه مسافرت به مناطق روستایی یا تماس با دام یا گزش کنه مطرح می‌شود و در هفته اول بیماری و در مرحله تب می‌توان با نمونه‌گیری از خون، ویروس را جدا کرد. 

مدیر گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی اراک، درمان آن را یک درمان حمایتی و ضد ویروس برشمرد و تاکید کرد: در صورت مشاهده مورد مشکوک در اسرع وقت به مرکز بهداشت گزارش شود تا فرد بیمار بستری و اقدامات تشخیصی و درمانی آن انجام شود.

برچسب‌ها استان مرکزی تب کریمه کنگو بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان مرکزی تب کریمه کنگو بهداشت و سلامت استان مرکزی تب کریمه کنگو بهداشت و سلامت تب کریمه کنگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۲۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان ضد انگلی بیش از ۹ هزار راس دام سبک در اندیمشک

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، منوچهر شیخی گفت: در این اردوی جهاد دامپزشکی ۲ گروه دامپزشکی به مدت ۲ شبانه روز در منطقه انارکی شهرستان اندیمشک مستقر شدند.

وی افزود: در این رابطه بیش از ۳۵ هزار خدمت رایگان دامپزشکی شامل؛ واکسیناسیون، سم پاشی، ویزیت، درمان، توزیع مکمل خوراکی دام و برگزاری دوره‌های آموزشی ترویجی انجام شد.

شیخی ادامه داد: ۲۶ هزار راس دام سبک عشایری و روستایی زیر پوشش واکسیناسیون آبله، طاعون نشخوارکنندگان کوچک و بروسلوز قرار گرفتند که از این تعداد دام بیش از ۹ هزار راس دام سبک زیر پوشش ویزیت و درمان ضد انگلی رایگان گروه‌های دامپزشکی قرار گرفتند.

رئیس اداره دامپزشکی اندیمشک با اشاره به برگزاری کلاس‌های آموزشی ترویجی برای دامداران و عشایر منطقه انارکی، اضافه کرد: در این کلاس‌های آموزشی ۴۶ نفر از جمعیت ضمن آشنایی با بیماری‌های واگیر دار دامی و مشترک میان انسان و حیوان با اصول امنیت زیستی و راهکار‌های پیشگیری از بروز بیماری در جمعیت دامی نیز آموزش داده شدند.

وی با اشاره به اهمیت پیشگیری از وقوع و بروز بیماری‌های انگلی در جمعیت دامی و انسانی در منطقه انارکی شهرستان، می‌گوید: سم پاشی بیش از ۱۲ هزار راس دام سبک و بیش از ۴۰ هزار متر مربع جایگاه نگهداری دام توسط گروه‌های دامپزشکی انجام شد.

دیگر خبرها

  • فیلم| ماهیگیری پس از سرریز شدن دریاچه زریبار مریوان
  • سیلاب‌ و بیماری‌هایی که تهدیدکننده‌ هستند/ هشدارهای بهداشتی در زمان وقوع سیل
  • پزشکیان: دولت به شرکت‌های دارویی ۶۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد
  • پزشکیان : دولت به شرکت‌های دارویی ۶۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد/ در درمان بیماری های خاص مانده‌ایم
  • پزشکیان: در درمان بیماری‌های خاص مانده‌ایم! /دولت رئیسی، قانون در مورد بیماری‌های صعب‌العلاج اجرا نمی‌کند
  • درمان ضد انگلی بیش از ۹ هزار راس دام سبک در اندیمشک
  • عفونت‌های باکتریال و ویروسی پوست در ورزشکاران
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • رادان: حجاب را بگیرند، وطن و دین هم نیست می‌شود | درد بی‌حجابان اقتصاد نیست | آن‌ها که مشکل اقتصادی دارند پشت این دولتند
  • صفحه نخست روزنامه‌های امروز استان کرمان ـ سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه